TWI 2014: Førende virksomheder baner vejen

TWI 2014: Førende virksomheder baner vejen

Eventyrlige lokaler dannede rammen om 2014-udgaven af TWI-konferencen, der i slutningen af juni gav inspiration i H.C. Andersen-slottet i Tivoli.

Christian Obbekær

CPIM
Akademiingeniør
; 25.06.14    : 12:40
TWI 2014 Conference Results Through Stability

Ved afslutningen på TWI Conference, som den rettelig kaldes, kunne effektivitet.dk, der sammen med TWI Institute og BusinessThroughPeople stod bag konferencen gøre status.

»Der er god stemning, og der bliver talt en masse fagligt på konferencen – ved siden af alt det sociale,« fortæller Christian Obbekær Hansen, der er formand for uddannelsesudvalget i effektivitet.dk.

»Konferencen er godt besøgt i år, og som altid er det i høj grad praktikere, der besøger konferencen. Det giver en god dynamik og gode debatter med oplægsholderne,« fortæller han videre.

Dette års konference i Tivoli har budt på indlæg fra eksperter på absolut topplan inden for TWI-tankegangen, herunder Patrick Graupp, Scott Curtis, Art Smalley og danske John Vellema samt cases med LEGO, Post Danmark, Kopenhagen Fur samt besøg af Novo Nordisk og Danske Bank.

Generelt mener arrangørerne, at TWI vinder stadig større indpas. Det mærkes på deltagerne og interessen ude i markedet for TWI-metoderne.

»Hele 10 nationer er repræsenteret på dette års konference blandt deltagerne, men også i Danmark alene vinder TWI indpas. Fx dækker medarrangør John Vellema både Danmark, Norge, Sverige og Schweiz gennem sin virksomhed BusinessThroughPeople, og der er nu i alt 120 certificerede trænere i Danmark alene. Så i sammenligning med vores naboer er vi klart førende, da vi for eksempel kun kender til en enkelt i Sverige« siger han videre.

Mulighed for større udbredelse

TWI-tankegangen, som har rødder tilbage til den amerikanske industri under Anden Verdenskrig, har sit ophav i produktionsvirksomheder, men vinder også indpas andre steder i dag.

»TWI har stadig bedst fat i produktionsvirksomhederne, men vi har opdaget, at det bruges i varianter i Forsvaret samt i sundhedsvæsenet inden for ALS-uddannelser (Advanced Life Support) herhjemme. Udfordringen er, og det gælder også produktionsvirksomheder, at det hverken er interessen eller økonomien, der er stopklods. Det er derimod nedskæringerne under finanskrisen, som har presset virksomhederne meget på tiden,« siger Christian Obbekær Hansen videre.

I dag er TWI implementeret inden for industri, sundhed, service, finans, administration, supermarkeder og it på globalt plan.

2014 TWI Conference bød på tre spor, tre keynote speakers – alle førende TWI-eksperter – ni cases, fire workshops og to virksomhedsbesøg med live TWI-demonstration.

Næste års TWI Conference finder sted i Malmø.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.