Sådan driver udvikling og innovation hjemflagning af produktion

Sådan driver udvikling og innovation hjemflagning af produktion

Kort magtdistance og større involvering af medarbejdere i Danmark, kombineret med investering i produktionsanlæg og produktions-it, skaber bedre samlet værditilførsel hos Easyfood

Flemming Paasch

Easyfood
CEO
; 26.08.14    : 14:53
Easyfood har taget produktionen af fødevarer hjem til Danmark

Outsourcing-bølgen buldrede frem for godt ti år siden. Produktion til danske forbrugere blev udflaget til en lang række lavtlønslande. Men nu går strømmen den anden vej, og hjemtagelsen af produktion vokser. Det viser en nylig rundspørge blandt medlemmer af Dansk Metal på epn.dk.

»Jeg er overrasket over, hvor mange det egentlig drejer sig om, der har vendt snuden hjem det seneste år. Det, man tager hjem, er i de små serier, og hvor der er tæt kobling mellem produktion og udvikling, fordi man her skaber den højeste merværdi,« siger cheføkonom i Dansk Metal, Allan Lyngsø Madsen til epn.dk.

Bedre produktivitet, konkurrencekraft samt politiske velvilje mod produktionsvirksomhederne er blandt grundene til, at det kan lade sig gøre at trække produktionen tilbage på dansk jord.

Netop den korte afstand fra udvikling til produktion var baggrunden for hjemtagningen af produktionen fra blandt andet Polen og Bosnien for danske Easyfood, der producerer convenience-food og brød til blandt andet tankstationer.

Virksomheden sendte for godt ti år siden store dele af produktionen mod lavtlønslande. Størstedelen af den er nu hentet hjem igen. Selvom fejl og forsinkelser oftest er årsag til at virksomhederne flytter produktionen hjem igen, så var dette ikke tilfældet hos Kolding-virksomheden.

»Der er absolut intet i vejen med kvaliteten, når vi får produceret i udlandet, og vi har fået meget ud af vores samarbejde med virksomheder i fx Polen og Bosnien. Men det er i stigende grad blevet et konkurrenceparameter at øge udviklingshastigheden og få nye produkter ud på hylderne – og det gør vi bedst hjemme i Kolding. Vores store styrke er hele tiden at forny vores produkter, så de er bedre end de bestående udbud på markedet. Det kræver et enormt fokus på radikal innovation, og de kompetencer er endnu ikke helt til stede, når vi får produceret i udlandet,« siger adm. direktør Flemming Paasch fra Easyfood til p360.dk.

Store udfordringer for produktionen

At flytte produktionen fra udlandet og hjem til Danmark er ikke en øvelse, der gøres over et par dage. Ved produktion af højteknologiske produkter og fødevarer kan selv små afvigelser give et mærkbart anderledes resultat.

»Der er altid store udfordringer, når man skal skifte produktion – også selv når det er mellem to anlæg, der er ens. Vores erfaring er, at selv to ens opskrifter og anlæg kan give to forskellige produkter, så det er kompliceret. Skiftet fra manuel til automatisk produktion, som vi har gjort, er endnu større, og vi har ikke kunnet finde udstyr til at lave nogle af vores produkter. Når man er first mover, så er der ting, som virker på papiret, men i praksis gør det ikke. Processen med at køre produkterne ind gik helt ærligt ikke helt som vi havde beskrevet det,« siger Flemming Paasch, der samtidig understreger, at den korte afstand fra udvikling til produktion har reddet meget.

»Når vi sender produktionen udenlands, så står der en produktionstekniker, som bestemmer. Vi ynder at bruge den skandinaviske kultur med en kort magtdistance og involvering af medarbejderne. Det er helt sikkert ikke billigere, men vi vinder på andre parametre. Den samlede værditilførsel er bedre, og vi har løst udfordringerne ved at tænke kreativt,« siger han videre.

Easyfood vurderer, at det har taget 2-3 år før man kunne tage springet og hente produktionen hjem. I forbindelse med flytningen er der investeret i både produktionsanlæg og produktions-it, der kan understøtte de nye processer.

»Investeringen har været relativt høj – men vi lavede en payback-analyse (analyse af investering og tilbagebetaling, red.) før vi gik i gang med projektet, og payback har ligget på omkring et år, hvilket må siges at være tilfredsstillende i vores verden,« siger Flemming Paasch.

Fordele for logistikken og samlet gennemløbstid

Rent procesteknologisk er produktionsanlægget i Kolding på højde med der, hvor Easyfood tidligere fik produceret fødevarerne. Easyfood høster dog også fordele i logistikken, ligesom antallet af danske arbejdspladser er øget.

»I payback-beregningen ligger der også mange beregninger omkring supply chain management – vi har tidligere kørt råvarer til Polen, produceret og kørt tilbage igen. Det er en del af den store besparelse, som vi har fået i denne investering. Det giver også i vores verden god mening at lave tingene så tæt på markedet som muligt, men vi er ikke så hellige, at vi skal producere alt i Danmark.«

»Vores produktion, logistik og samlede gennemløbstid vinder på at have produktionen tæt på. Vi er blevet meget bedre til at lave hurtige skift. Nu har vi en samlet produktionstid på fem-seks timer, hvilket gør os langt mere agile og omstillingsparate. Kort vej fra udvikling til produkterne lander på butikshylderne er et vigtigt konkurrenceparameter for os,« slutter Flemming Paasch.

Medarbejderstaben er vokset med 33 ansatte på bageriet i Kolding i seneste regnskabsår.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.