Sådan automatiserer du produktændringer

Sådan automatiserer du produktændringer

Man skal jo have styr på produktionsdokumentationen. Når du gennemfører ændringer til produkter, der indgår i produktionen, så har du behov for at dokumentere, hvordan rettelsesprocedurer har slået igennem på de leverede produkter.

Robin Højstrøm

Columbus
Digital Marketing Lead
; 02.04.14    : 14:21
Man skal jo have styr på produktionsdokumentationen. Når du gennemfører ændringer til produkter, der indgår i produktionen, så har du behov for at dokumentere, hvordan rettelsesprocedurer har slået igennem på de leverede produkter.

Dokumentation af rettelser skabes ofte manuelt eller i kvalitetsafdelingen, og det er ikke optimalt. Vi bør skabe dokumentationen som en integreret og automatisk del af produktionsprocessen.

Taster du stadig manuelt?

Vi oplever ofte, at man indtaster rettelser manuelt rundt omkring i produktionssystemet og lukker øjnene for, at det skaber en udfordring senere i processen. Det bliver til en skjult omkostning, når man efterfølgende skal bruge tid på manuelt at dokumentere produktionsprocessen.

Det er en omkostning, der kan spares ved at lade ERP-løsningen styre ændringsprocesserne og skabe dokumentationen automatisk som en integreret del af produktionsprocessen.

Columbus tilbyder løsningen Advanced Discrete Manufacturing til Microsoft Dynamics AX - lad os dykke ned i, hvordan denne løsning kan automatisere processen:

Ændringer styres i en kladde

Med Advanced Discrete Manufacturing i Dynamics AX kan alle i organisationen skabe en ´request´ på en ændring af et produkt eller en dokumentation. Det kan gøres i produktionen, i salg, på et projekt osv. Disse requests kommer ind i et workflow i Dynamics AX, og så kan man overskue dem alle.

Derefter skal en produktansvarlig beslutte, hvad en request skal medføre. Han kan udvælge en række requests, som han gerne vil behandle, og samle dem i en kladde, som kaldes en ´Engineering Change Order´.

I denne kladde kan han forberede ændringerne, og det er først, når han afslutter kladden, at ændringerne reelt udføres. Han kan arbejde på kladden i lang tid, hive alle afhængigheder ind, ændre styklister og ruter, og køre ændringerne igennem et godkendelsesworkflowet, hvis andre kolleger skal godkende ændringer.

Automatisk dokumentation og versionering

Systemet dokumenterer automatisk alle ændringer og versionerer alle produkter. Så kan vi se, at fra version A til B er der lavet 17 rettelser, hvad de rettelser præcis er.

Når du fremover laver en produktionsordre, så stempler systemet version B på den produktionsordre, så du senere kan gå tilbage og se, hvilket tidspunkt dokumentationsrettelsen slog igennem på hvilket produktionsordrenummer eller batch.

Med standard Dynamics AX skal man manuelt holde styr på datoer for ændringer. Men med Advanced Discrete Manufacturing får vi det stemplet ned gennem transaktionssystemet fra top til bund. Alt er styret og dokumenteret.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.