Post Danmark Pakkeproduktion finder missing link i deres lean-implementering

Post Danmark Pakkeproduktion finder missing link i deres lean-implementering

Post Danmark Pakkeproduktion er en af frontløberne inden for lean i Danmark og har særligt siden 2009 sat turboen til. Men der har hele tiden været udfordringer med at efterleve standarder ude på produktionsgulvet. Det skal Training Within Industry (TWI) nu ændre på.

Robin Højstrøm

Columbus
Digital Marketing Lead
; 28.07.14    : 11:15
Training Within Industry binder Post Dnamarks Lean kæde sammen

Jakob Manori er chef for Post Danmark Pakkeproduktion og deltog sidste sommer i den første konference i Europa om TWI. Da han vendte tilbage til sin organisation, var beskeden klar: Training Within Industry er det missing link der kan få Post Danmark Pakkeproduktions lean-kæde til at hænge sammen hele vejen fra teori over tavler, value stream maps, standarder og andre værktøjer til reel praksis derude på produktionsgulvet på virksomhedens to pakkesorteringscentre i Brøndby og Taulov.

”Vi har ligesom så mange andre organisationer måtte erkende, at vores standarder ikke blev efterlevet 100 procent. Vi var nået langt, men ikke langt nok, og det skabte i 2013 mange arbejdsskader. Produktivitet og leveringskvalitet er på et meget højt niveau sammenlignet med andre europæiske pakkedistributionsselskaber, men kan blive endnu højere,” fortæller Karen Stenholt og Per Albrektsen fra Lean Office.

Sidemandsoplæring skaber varians

Post Danmark Pakkeproduktions pakkecentre oplevede fra tid til anden, at en sorterer stoppede under driften blandt andet på grund af brugerfejl, og det forårsagede, at de kom bagud med 2.000-3.000 pakker, inden sortereren kom op at køre igen. Den slags giver efterfølgende et øget pres resten af dagen for at kunne levere til modtageren til tiden. POST DANMARK PAKKEPRODUKTION har længe arbejdet grundigt med at udvikle, definere og dokumentere standarder, men det har haltet lidt med det sidste led, nemlig instruktionen eller træningen af standarden sammen med den enkelte medarbejder på produktionsgulvet.

”Her har vi arbejdet med sidemandsoplæring, det har langt hen ad vejen fungeret godt. Men det ligger i sagens natur, at sidemandsoplæring skaber standarder, der uundgåeligt vil variere en smule fra medarbejder til medarbejder, og så er det jo ikke længere en rigtig standard. Det er her, der sker varians i procesudførelsen, og det skaber mulighed for arbejdsskader og produktionsforstyrrelser,” fortæller Karen Stenholt.

Forventede resultater

Karen Stenholt og Per Albrektsen nævner nogle konkrete mål, som de forventer, TWI-træningen kan skabe grundlaget for:

  • 30 procent færre arbejdsskader i forhold til 2013.
  • Bedre stabilitet på produktionsanlægget målt på oppetid.
  • Endnu mindre luft i postcontainere, så kapacitetsudnyttelse bliver højere og CO2-belastningen lavere.
  • Endnu mere fokus på kunden gennem hele værdikæden.
  • Hurtigere forankring af forandringer og dermed stabilisering af processer.

Du kan læse resten af artiklen i effektivitet.dk’s magasin – find det her:

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.