ERP i Cloud - Det nye Microsoft Dynamics er i skyen

Roundtable-diskussion om digital transformation

Trenden er, at vores software og systemer går fra at ligge lokalt til at være cloud-baserede. Hvor trenden i første fase handlede om backup, at dele filer og senere applikationer, er virksomhedskritiske systemer i dag oplagte at benytte i en cloud-sammenhæng. Det gælder ikke mindst den nye version af Microsoft Dynamics.

Robin Højstrøm

Columbus
Digital Marketing Lead
Tags: 
; 30.06.16    : 17:06
Roundtable-diskussion om digital transformation

Columbus har diskuteret denne udvikling og dens implikationer med en række brugere, eksperter og erhvervsledere i regi af Columbus’ ERP roundtable. Deltagerne blev af Cody Aufright, VP of Marketing hos Columbus, bedt om at forholde sig til tre emner: Digitalisering, ERP i skyen og det nye Microsoft Dynamics.

Hent rapport og læs, hvad en række brugere, eksperter og erhvervsledere siger om: Digitalisering, ERP i skyen og det nye Microsoft Dynamics

Digitalisering – mobilitet og cloud

Effektiviseringer, bedre service og innovation var hovedtemaerne, da Columbus spurgte sit ERP roundtable om, hvad digitalisering betyder for deres virksomheder. Jack O’Neil, der er CFO hos Jaqueline’s Bakery, siger: ”At være digital betyder, at alt vi foretager os sker via teknologi. Vores processer er automatiserede, og vi bruger ikke længere papir.” Kaarel Allikmäe, CIO hos Harju Elekter: ”Det giver også vores medarbejder nye muligheder for at udføre deres arbejde. Den fysiske arbejdsplads mister sin betydning, som det sted, man tager hen for at interagere med et IT-system. Vi fokuserer netop nu på mobilitet, og trin for trin vil forskellige cloud-løsninger blive implementeret i vores organisation.”

Få svar på de 5 store spørgsmål omkring digital transformation

ERP i skyen er som en forsikring

ERP-løsninger på cloud-platforme har potentiale til at blive det nye område, hvor IT kan optimere og sikre en bedre en lønsomhed. For Tomas Jankauskas, der er Deputy Director hos Altechna, er ERP og cloud en oplagt kombination for mindre og nystartede virksomheder, fordi den indledende investering er lille. For Stephanie Snaith, Managing Director i Gradient Consulting, handler det i højere grad om at nedbringe risikoen for, at forretningskritiske data går tabt: ”ERP i cloud er en forsikring. Nedbrud på lokale IT-netværk udgør en stor økonomisk risiko, som mange nok ikke tænker over. ”

Udover stabiliteten i cloud-arkitekturen påpeger Jack O’Neil, der er CFO hos Jaqueline’s Bakery, at: ”For mig er det en fordel at vide, at vi altid har den seneste og bedste teknologi lige ved hånden.” Trods de åbenlyse fordele ved ERP i skyen er det gået langsomt. Flere peger på en ”old school”-tankegang, der handler om, at man er mest tryg, hvis man har sine data lokalt. Wendy Morgan, CFO hos Cacique Cheese, udtrykker det således: ”Det giver en tryghed og komfort at have data lokalt, men før eller siden ender alle med at være i skyen. For nogle er det måske en vanskeligere proces.”

Hun bakkes op af Jack O’Neil, der uddyber: ”Jeg tror, der er mange virksomheder, som har en frygt for at miste forbindelse til data, og dermed ikke er i stand til at fungere. Der kan være en fornemmelse af, at man slipper kontrollen.”

Hent rapport fra ERP ROUNDTABLE og få indblik i, hvordan du får digital transformation til at give mening

Det nye Microsoft Dynamics giver skalerbarhed

En af de virksomheder, der har været tidligt ude med opgraderingen til det nye Microsoft Dynamics på Azure er Just Eat. Herfra siger Jesper Holme, Information System Specialist: ”Vores mantra er de tre s’er: Secure, Stable og Scalable. De to første kunne vi godt have fået til at fungere på andre måder, men i en cloud-løsning er skalerbarheden uovertruffen. Vores mål er en elastisk løsning, der giver top performance og samtidigt minimerer udgifterne.”

Kontakt Columbus på 70 20 20 37 eller send en besked, hvis du ønsker at vide mere om det nye Microsoft Dynamics, Digitalisering eller ERP i skyen.
 

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.