Læg dine data i vaskemaskinen og spar tid

Læg dine data i vaskemaskinen og spar tid

Automatisk datamigrering letter overgangen til virksomhedens nye ERP-system, sparer en masse tid og ressourcer samt minimerer risikoen for fejl.

Rachelle Enemark Bech

Columbus
Systemkonsulent og track lead
; 29.02.16    : 12:37
Legg dataene dine i vaskemaskinen og spar tid

Der er mange gevinster at hente for forretning, ledelse, samarbejdspartnere og – i sidste ende –kunderne ved at skifte til nyeste Microsoft Dynamics AX. Overblikket er enestående, automatiseringsmulighederne omfattende, integrationsmulighederne til den resterende infrastruktur er stort set ubegrænsede, og man kan tilgå kerneinformationer fra enhver mobil enhed.

Men skiftet er ikke smertefrit. For des flere varer, leverandører, kunder og andre entiteter, der skal migreres til AX fra det gamle system, des flere kræfter og timer skal der lægges i processen. Samtidig er der risiko for at eksportere eksisterende dubletter og datafejl – eller for at begå helt nye fejl.

Automatisk datamigrering minimerer arbejdsbyrde og risiko for fejl

”Derfor giver det bedst mening at automatisere migreringsprocessen i videst muligt omfang,” råder Rachelle Enemark Bech, systemkonsulent og track lead hos Columbus.

”Det er en kæmpe opgave at migrere data fra et eksisterende til et nyt ERP-system, og i en koncern med flere tusinde entiteter er det reelt uoverskueligt at gøre helt eller delvist manuelt. Men selv med blot 200-300 entiteter kan det svare sig at automatisere upload og migrering af data. Du sparer en masse tid, undgår at lave nye fejl – og får samtidig ”vasket” dine gamle data og starter dermed på en frisk,” tilføjer hun.

Vask dine data og slip for dubletspøgelser

Datavask giver f.eks. mulighed for at eliminere dubletter i den eksisterende datamængde, som skyldes små og umiddelbart ubetydelige stavefejl. For i systemets øjne er der en verden til forskel på at skrive ”Grønthandel A/S” eller ”Grønthandel a/s” – eller på, om en kontaktperson står med eller uden mellemnavn. Derfor kan de samme personer, virksomheder eller varer let stå under mange forskellige poster.

Med et migreringsværktøj som Columbus’ eget Data Migration Studio – der igen bygger på det velkendte, rollebaserede brugerinterface i AX – bliver alle de data, man lægger op i den nye AX, automatisk valideret. Dermed varsles man dels, hvis der optræder dubletter, dels hvis data af en eller anden grund ikke korresponderer til den skabelon, Columbus og virksomheden er blevet enige om at lægge til grund for de informationer, der uploades til AX’en.

Værktøj letter import – også når AX’en er i fuld drift

”Det lyder måske banalt, men i bund og grund handler det om at tage udgangspunkt i virksomhedens særlige behov, lægge den ned over den struktur, man ønsker at basere sine data på, låse den fast i en skabelon – og så ellers sikre, at standarden overholdes undervejs i migreringsprocessen. Det giver konsistens, sparer utroligt meget tid og mindsker risikoen for, at fejl får lov at leve videre i systemet og give problemer fremover,” forklarer Rachelle Enemark Bech.

Data Migration Studio er en del af – som yderligere inkluderer løsningerne EDI Studio og Connectivity Studio – og kan også bruges i en lang række andre situationer, hvor der er behov for hurtigt og smidigt at lægge nye data ind i AX.

”Vi har for eksempel en offshore-kunde, der arbejder med vedligehold og har nogle containere på skibet med værktøj, materiale og reservedele på skibet. Når han kommer i havn, kan han jo ikke vente på at der først skal bestilles og fragtes nye forsyninger – de skal helst stå klar til ham med det samme. Derfor sender han et Excelark til kontoret på land med de ting, der skal bestilles, og så bruger de Data Migration Studio til at lægge det op i AX. På den måde er der styr på lagerstatus og bestillinger, men uden at kollegerne skal sidde og taste en masse data ind og risikere at begå potentielt meget kostbare fejl,” siger Rachelle Enemark Bech.

Men den viden, der ligger i data, har kun værdi, hvis virksomheden nemt og effektivt kan integrere data til og fra mange kilder og systemer og dermed koble datastrømmene sammen. - See more at: http://www.columbusglobal.com/da-DK/Shared/News-pages/DK_news-pages/Kund...

Her finder du mere information om Data Migration Studio.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.