Microsoft: Sådan ser vi fremtiden for Dynamics AX

Microsoft: Sådan ser vi fremtiden for Dynamics AX

Den seneste Microsoft Convergence 2014-konference løftede lidt af sløret for, hvilke fremtidige nyheder, du som Dynamics AX-bruger skal holde øje med. Især Azure SQL bliver afgørende. Også Microsofts CRM-løsninger ændrer sig. Få overblikket her.

P360.dk by Columbus

Columbus
Redaktionen
; 12.11.14    : 13:42
Azure vokser og IoT opprioriteres af Microsoft

Microsoft har godt gang i en større omlægning af sin virksomhed, der skal føre til et ’One Microsoft’. Og faktisk smitter den omlægning af på din virksomhed, hvis du bruger Dynamics AX. Det kom frem på den store Microsoft Convergence-konference forleden i Barcelona. Vi løber her gennem nogle af de vigtigste nyheder nu og i fremtiden. 

Azure udvides til flere løsninger

Benytter du og din virksomhed Dynamics AX, vil du med den kommende version 7-opdatering få muligheder for at sætte systemet op til Azure SQL. Ifølge Mike Ehrenberg, der er Microsoft tekniske fellow, har Azure SQL udviklet sig rigtig meget inden for de seneste par år. Faktisk så meget, at Microsofts innovationskræfter bliver lagt på cloudbaserede løsninger snarere end at starte mere traditionelt. 

Mike Ehrenberg fortæller også, at Microsoft tester mulighederne for at køre SQL in-memory i sin Azure SQL-løsning. Det vil ifølge Microsoft give et boost til performance, skalering og dedikerede instances. Hvis din virksomhed kører Microsoft Dynamics NAV, vil en opdatering til 2015-udgaven give nye muligheder med Azure. Det bliver nemlig muligt at køre Azure SQL som sin cloudbaserede storage-løsning. 

Internet of Things opprioriteres

Enhver stor som lille virksomhed skal have bedre værktøjer til at analysere og indsamle data. Microsoft vil fremadrettet bruge mere tid på at udvikle og forske i Internet of Things (IoT) og vil rette fokus på blandt andet sensor-teknologi. Derfor vil Microsoft arbejde på, at virksomhedens Azure Machine Learning (Azure ML) kan kombineres nemmere og hurtigere med redskaber som StreamInsight og HD Insight, der bruges til at opsamle og studere store mængde data. Og i forhold til sensorteknologi vil Microsoft, med udgangspunkt i Azure, styrke sit fokus på den brugervenlige sikkerhed.

Mike Ehrenberg tager også fat på en af tidens vigtigste emner i forhold til Big Data – nemlig åbenhed og sikkerhed. Ifølge ham er det mere vigtigt end nogensinde, at kunderne til en virksomhed får fuld åbenhed om, hvad deres unikke datasæt bliver brugt til, og hvordan det i sidste ende påvirker samspillet mellem virksomhed og kunde. Et kerneområde, der også vil komme til at skinne igennem i fremtidige opdateringer til Azure ML, skriver MSDynamicsworld.com.

Lifecycle Services spreder sig

I sit interview åbnede Mike Ehrenberg samtidig op for, at Microsofts Azure-baserede værktøj til at håndtere alt fra førsalg til support – bedre kendt som Lifecycle Services (LCS), vil sprede sig ud over Dynamics AX og til fremtidige CRM-versioner. Han ser gerne, at man i Azure kan udrulle med blot ét klik. Og dertil ser han store muligheder i den cloudbaserede support, der vil gøre søgninger nemmere og hurtigere for virksomheder. Det forventes, at Microsoft på sin 2015 Convergence-konference vil fortælle mere om, hvordan Azure LCS vil brede sig ud over Dynamics AX og til Dynamics CRM. 

Find flere informationer om Dynamics AX på: http://www.columbusglobal.com/da-DK/Shared/Technology/DK_technology/Microsoft-Dynamics-AX

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.