Microsoft: Prioritér investeringer, der frigør og accelererer medarbejderkompetencer

Microsoft: Prioritér investeringer, der frigør og accelererer medarbejderkompetencer

Eksklusivt interview med Microsoft om danske produktionsvirksomheders konkurrencedygtighed, og hvad man skal prioritere, når man vælger teknologier.

Melissa Cook

Microsoft Dynamics Global Manufacturing Industries
Senior Director
Melissa Cook's picture
" />
; 02.04.14    : 15:59
Eksklusivt interview med Microsoft om danske produktionsvirksomheders konkurrencedygtighed, og hvad man skal prioritere, når man vælger teknologier.

Melissa Cook er globalt ansvarlig for Microsoft Dynamics til fremstillingsvirksomheder. Læs hendes vision for Dynamics til produktionsvirksomheder og hendes gode råd om, hvad man skal prioritere når man vælger teknologier.

Baggrund

Blandt produktionsvirksomheder handler det hele om produktivitet og profitabilitet. Når produktionsvirksomhederne forfølger produktivitetsmål i en stadig mere globaliseret forsyningskæde, skal de designe, planlægge, eksekvere og måle på deres ”operations” i et stærkt diversificeret miljø, internt i organisationen såvel som eksternt, for at optimere på profitabiliteten.

Mindre og mellemstore produktionsvirksomheder er ikke længere drevet fra fabriksgulvet med en planlægningshorisont på tre måneder. De er derimod del af et globalt netværk af løst sammenkoblede enheder, der nogen gange samarbejder, andre gange konkurrerer. Helt sikkert er kun, at de altid er under pres for at levere realtids status og information til kunder, Supply Chain partnere, ledere og medarbejdere.

Derfor ser vi produktionsvirksomhederne fokusere på tættere samarbejde med partnere i forsyningskæden, øge automationsgraden og planlægge mixed-mode produktion, alt imens ledelsen arbejder med strategiske optimeringskoncepter, som ”Demand Planning”, ”Complexity Management” og ”Quick Response manufacturing”. For at nævne nogle få.

I praksis er værdikæden blevet befolket også med maskinoperatører, chauffører, lagermedarbejdere og service-assistenter – som taler de sprog, den globale værdikæde kræver, med andre ord: Alle sprogene.

Det betyder, at nye typer af IT-brugere, på tværs af en multi-sproglig, multi-tidszone organisation, skal kunne interagere med realtidsinformation for at kunne eksekvere operations, rapportere statusmeddelelser og ikke mindst, berige beslutninger med lokal indsigt og ekspertise.

Konkurrencekraft

Med ovenstående briefing i baghovedet, fik vi en chance for at få snak med Melissa Cook, Microsoft Dynamics Global Manufacturing Industries Senior Director.  

Melissa, indledningsvist, hvordan ser du på mindre og mellemstore fremstillingsvirksomheders konkurrencekraft i lande med høje lønomkostninger, som fx Danmark?

Melissa Cook: »Jeg tror det står klart for de fleste producenter, specielt i lande med høje lønomkostninger, at deres Human Resource strategi vil spille en vigtigere rolle i deres succes i de kommende år.

Altså, mennesker har naturligvis altid været det mest kritiske og værdifulde aktiv i enhver organisation. Det er ultimativt det, der definerer en virksomhed; en gruppe af mennesker med en fælles mission. Det er ikke et tilfælde, at en af de første ting man gør, når man konfigurerer et ERP-system, er at definere strukturen i organisationen.

Det, som er nyt for fremstillingsvirksomhederne, er det uophørlige konkurrencepres fra en global forsynings- og efterspørgselskæde, og de øgede forventninger om kontinuerlig innovation samt kontinuerlige forbedringer i produktiviteten.

At fastholde sin konkurrencekraft, i sådan et miljø, stiller krav om innovative værktøjer og information, som engagerer og inspirerer medarbejderne til at yde deres bedste. Ultimativt designer og producerer produkter ikke sig selv – og derfor starter og slutter en organisations succes også altid med kvaliteten af dens mennesker«.

Hvilken rolle vil Microsoft spille i produktion?

Når vi taler med ledere i produktionsvirksomheder, hører vi meget om vigtigheden af “ gennemsigtighed i værdikæden”, “realtidsoverblik i operations” og “involvering af medarbejderne i de operationelle beslutninger”. Hvordan ser du teknologi og Microsoft spille en rolle i disse områder?

Melissa Cook: »Microsoft har altid haft en passion for den personlige del af teknologi. Vi har altid været inspireret til at give mennesker de værktøjer og den information, som de behøver, når de behøver den - og uanset hvor de behøver den.

Vi var førende i æraen da den personlige computer blev udbredt og vi er førende nu, når vi taler om systemer til produktionsvirksomheder. De oprindelige ERP-implementeringer til fremstillingsvirksomhed var, helt ærligt, mere eller mindre en kopi af mainframe-applikationer fra 60’erne. De handlede om at understøtte indsamling og rapportering om information og processer, efter de havde fundet sted. Det er ikke sådan Microsoft griber det an i dag.

Mennesker og realtids information er det centrale i vores vision for Dynamics til produktionsvirksomhed. Vi arbejder kontinuerligt på at integrere viden i de operationelle dele af planlægnings- og produktionsprocesserne, så brugerne kan træffe realtidsbeslutninger, baseret på information der leveres i kontekst af den rolle de har. Sådan understøtter vi forskellige funktioner og giver alle adgang til at vælge, hvad de vil vide, lige nu, hvor de end er og hvem de end er, fra ledere til maskinoperatører.«

Risici

Vi kan sikkert blive enige om, at teknologi-investeringerne blandt produktionsvirksomheder aldrig har været større. Fra Business Intelligence dash-boards til Product Life Cycle Management/Product Data Management til integrering af automationslinjer – hvis det kan bevises, at investeringen giver et bedre driftsresultat, har ingen råd til at lade være med at investere. Men på samme tid ser vi de samme virksomheder tage deres første skridt, og dertil hørende finansielle risici, på den globale scene. Det ser risikabelt ud, synes mange. Hvad tror du er det vigtigste at holde sig for øje, som leder i den situation? Hvordan kan Microsoft hjælpe?

Melissa Cook: »Jeg er enig i, at der altid er en risiko ved at adoptere nye teknologier, særligt for mindre og mellemstore virksomheder. Og i dagens globale produktionsøkonomi, tænker jeg, at de vigtigste strategier for at minimere risici, er at være fleksibel og agil. Det er helt afgørende, at nye teknologier hjælper organisationen til at være mere fleksibel.

Det betyder at nye teknologi-investeringer skal være lette at købe, lette at implementere, lette at bruge, lette at integrere med de eksisterende teknologier – og endelig, lette at ændre. Det har ikke ligefrem været de mest almindelige kendetegn ved de fleste ERP-implementeringer.  Vi mener, at vi har en fordel på de her områder – og det er hele ideen bag Dynamics: Den dynamiske produktionsvirksomhed«.

Fleksibilitet

Afslutningsvist: Når vi ser på den øgede teknologianvendelse blandt virksomhederne … Der udvikles og sælges utroligt meget af specialister, til virksomheder, som ofte ikke har en IT-chef eller CIO, som kan evaluere behov op mod en vedtaget og sammenhængende IT-strategi … Hvad skal en klog leder gøre? Har du et magisk svar, hvor skal de starte – eller, måske allervigtigst: Hvad skal man i hvert fald IKKE gøre?

Melissa Cook: Tja, jeg ville prioritere investeringer, der frigør og accelererer medarbejdernes kompetencer. Både i forhold til innovation og operationelle proces-forbedringer. Jeg ville også skrive “hastighed” og “agilitet” på min liste over principper for valg af teknologi. Og endelig: Hvis teknologien virker rigid og der er brug for en hel lille hær af konsulenter for at få den implementeret og anvendt løbende … så ville jeg nok give det en ekstra overvejelse!

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.