Mange virksomheder gemmer på en engineering-afdeling

Mange virksomheder gemmer på en engineering-afdeling

Produktionsvirksomheder, der gennemfører rettelser til produkter, som indgår i produktionen har behov for at dokumentere, hvordan rettelses-procedurer slår igennem på de leverede produkter.

Michael Johnny Pedersen

Andre
-
; 02.04.14    : 14:18
Produktionsvirksomheder, der gennemfører rettelser til produkter, som indgår i produktionen har behov for at dokumentere, hvordan rettelses-procedurer slår igennem på de leverede produkter.
Det er især relevant for virksomheder, der producerer maskiner eller udstyr, eller som har en decideret udvikling- eller engineering-afdeling i virksomheden. Men vi oplever, at behovet også findes i mange andre typer produktionsvirksomheder.

Selv om, du ikke betragter din virksomhed som en engineering-to-order, så stop alligevel op et øjeblik og overvej, om du går rundt og gemmer på en engineeringafdeling i din virksomhed.

Den skjulte engineeringafdeling

Måske mener du ikke, at din produktionsvirksomhed har engineering-behov, men der kan ligge en skjult engineeringvirksomhed i din produktion.

Hvis du ikke bare producerer produkter, men også bygger systemer af produkter eller designer kundespecifikke versioner af produkter, så har du også behov for at styre ændringer og dokumentere engineeringprocesserne.

Hvad er så udfordringen?

Rigtig mange virksomheder foretager rettelser på produkter og har brug for at dokumentere det, også selv om de ikke betragter sig selv som en engineering-virksomhed. Vi oplever ofte, at man indtaster rettelser manuelt rundt omkring i produktionssystemet og lukker øjnene for, at det skaber en udfordring senere i processen.

Hvor spilder vi tiden?

Hvis produktionen ikke har et erkendt behov for at styre ændringer og dokumentation, så skyldes det måske, at udfordringen blot er flyttet til kvalitetsafdelingen og er blevet til et kvalitetsbehov, som koster meget tid senere i processen.

Vi har oplevet mange gange, at der bruges mange timer i kvalitetsafdelingen, som kunne være sparet. Vi oplever for eksempel, at kvalitetsafdelingen er nødt til at tage billeder af alle batches, lave certifikater, og når de lukker produktionsordren, så skal de samle alt materiale og kopiere det ind i Word og sende det videre.

Alt det kan automatiseres i ERP-løsningen. Det er reelt en skjult omkostning i kvalitetsafdelingen, som kan spares ved at styre dokumentationen tidligere i processen.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.