Lær den menneskelige side af Lean fra de bedste

Lær den menneskelige side af Lean fra de bedste

Training Within Industry (TWI) kaldes også ’den menneskelige side af Lean’. Og snart kan du lære fra de bedste inden for tankegangen, når Tivoli i København lægger lokaler til den årlige TWI-konference.

P360.dk by Columbus

Columbus
Redaktionen
; 04.06.14    : 08:32
Førende eksperter deltager i konferencen midt i København.

2014 TWI Conference, som er konferencens officielle navn, byder på en stribe spor, tre keynote speakers – alle førende TWI-eksperter – ni cases, tre workshops og to virksomhedsudflugter med live TWI-uddannelse.

Det er således muligt over to dage i juni at lære TWI fra de bedste, da førende eksperter deltager i konferencen midt i København. 

Men allerede før konferencen starter, kan interesserede få en introduktion til hvordan man implementerer TWI. Det er et enkeltstående arrangement med tre TWI-eksperter, og deltagerne får et unikt indblik i hvordan man implementerer TWI, får engagerede kolleger og skaber og fastholder standardiseret arbejde. Sammen med et kursus umiddelbart efter konferencen kan man blive certificeret TWI-træner på få dage.

Den indledende workshop står Patrick Graupp (TWI International), John Vellema og Scott Curtis (business through people) for.

Lær af LEGO og andre danske sværvægtere

Selve konferencen byder på cases, hvor du kan høre hvordan fx LEGO flytter viden på tværs af den globale virksomhed. Senior HR Manager i LEGO, Gitte Jakobsen, giver inspirerende indblik i, hvordan legetøjsmastodonten har benyttet TWI/JI som metode til at sikre en stærk, global organisation, hvor medarbejderne udvikler, implementerer og forankrer træningsstandarder.

Kopenhagen Furs Anders H. Møss, Production Manager og Lars Tegner Bjerre, Continuous Improvement Manager giver indblik i de udfordringer, verdens største auktionshus for pels stod over for – og de erfaringer, der har gjort sig med TWI.

To øvrige sværvægtere i dansk erhvervsliv byder på et sjældent indblik i hvordan de arbejder med TWI. Virksomhedsbesøg hos Danske Bank og Novo Nordisk giver indblik i, hvordan banken har effektiviseret arbejdsgangene og dermed forbedret leverance af ydelser, produktiviteten om omkostningsniveauet.

Hos Novo Nordisk er menneskelige fejl faldet med 90 % efter man har indført TWI/JI i et pilotprojekt. Nu gennemsyrer TWI/JI uddannelse, uddannelsesmateriale og løbende revidering fra ledelsens side. Det kan du høre mere om og komme hjem med inspiration til, hvordan TWI kan implementeres i praksis.

Workshops med internationalt førende TWI-eksperter

De tre workshops giver dig indblik i TWI/JI ved Patrick Graupp, Scott Curtis og John Vellema, hvordan du sikrer stabilitet ved Art Smalley og hvorfor TWI virker ved Sam McPherson.

Alle deltagere får bogen ”Building a Global Learning Organization: Using TWI to Succeed with Strategic Workforce Expansion in the LEGO Group", skrevet af Patrick Graupp, Gitte Jakobsen og John Vellema.

Konferencen løber fra tirsdag den 17. juni til onsdag den 18. juni. Du kan se det fulde program for konferencen, tilmeldingsfrister og yderligere information på http://twi-conference.com/

Om TWI – Training Within Industry

TWI blev udviklet i den amerikanske industri, da millioner af arbejdstagere skulle overtage jobs fra landsmænd, der blev indkaldt til Anden Verdenskrig. Efter krigen blev TWI lagt i skuffen igen som værktøj, men Toyota introducerede det i 1951 og bruger det fortsat som et værktøj til at udvikle medarbejderne.

I dag er TWI implementeret inden for industri, sundhed, service, finans, administration, supermarkeder og it og har dokumenterede resultater fra de fem elementer, det dækker:

  • JR (Job Relations)
  • JI (Job Instruction)
  • JM (Job Methods)
  • JS (Job Safety)
  • PS (Problem Solving)

JR dækker over at udvikle lederskab med respekt og involvering, JI involverer hvordan man udvikler en trænet arbejdsstyrke, JM handler om at involvere medarbejderne i at optimere processerne.

De to sidste er ikke blandt de oprindelige elementer, men er kommet til siden hen. Job Safety dækker, som navnet antyder, over hvordan man skaber en sikker og praktisk arbejdsplads, mens PS handler om effektivt af afdække og løse problemer på arbejdspladsen.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.