Her høster du den nyeste viden om logistik og supply chain management

Her høster du den nyeste viden om logistik og supply chain management

København bliver om kort tid centrum for den nyeste viden og de bedste business cases inden for logistisk og supply chain management.

P360.dk by Columbus

Columbus
Redaktionen
; 30.09.14    : 13:35
Den Danske Logistik - og Supply Chain Management-pris 2014 uddeles i oktober - her sidste års vindere fra GN Resound

København bliver om kort tid centrum for den nyeste viden og de bedste business cases inden for logistisk og supply chain management.

Det sker ved den 20. udgave af Den Danske Logistik- og Supply Chain Management-konference, hvor SCM-eksperter fra globale virksomheder deler ud af erfaringerne.

På konferencen, der afholdes af IDA og effektivitet i Ingeniørhuset på Kalvebod Brygge vil du få inspiration til andres innovative tiltag – tiltag, der kan aflæses direkte på bundlinjen.

Flere talere guider dig gennem en dag fyldt med videndeling, erfaringsudveksling og networking. Fra Novartis Pharma AG kommer Head Development Strategic Sourcing DDS Paula Gildert som keynote.

»Der er en tendens til, at indkøberes omdømme er tæt forbundet med at reducere omkostninger og i visse industrier at tage vare på at overholde gældende regler. Det er den traditionelle opfattelse af indkøbs- værdiskabelse. Det mener jeg, er en meget utilstrækkelig opfattelse, som mange virksomheder vil være tjent med at ændre radikalt på,« siger Paula Gildert til konferencens hjemmeside og lægger dermed op til et opgør med traditionerne.

Øvrige talere på konferencen er Lars Krejberg, CEO i Dansk Retursystem, der vil tale om optimering af processer, automatisering, ruteplanlægning, mobilt it og meget mere i en non-profit-virksomhed, der om nogen har meget at hente på at optimere logistik og supplychain.

Uddeling af Den Danske Logistik - og Supply Chain Management-pris

På dagen uddeles også Den Danske Logistik - og Supply Chain Management-pris 2014. Prisen, der blev indstiftet i 1994, gives til en virksomhed, der har arbejdet aktivt med logistik og opnået resultater, som er blandt de bedste i branchen. Priskomiteen udpeger de kandidater, der går videre til finalerunden, hvor der findes en vinder. Den Danske Logistik - og Supply Chain Management pris 2014 uddeles på Den Danske  Logistik - og Supply Chain Management konference den 28. oktober 2014.

Du kan læse artikel om en tidligere vinder, Vola, her.

Ordstyrer på dagen er journalist Lotte Thor Høgsberg.

Konferencen henvender sig til beslutningstagere, medarbejdere og konsulenter inden for logistik og Supply Chain Management.

Program for Den Danske Logistik- og Supply Chain Management-konference den 28. oktober 2014

08.30

Registrering og morgenkaffe

08.45        

Velkomst
v/Jan Lythcke-Jørgensen, formand i effektivitet.dk

09.00

Optakt til konference
v/Ordstyrer Lotte Thor Høgsberg, Journalist & Live-reporter, DR  

09.15

Den globale udvikling giver indkøberene chancen for at indtage en helt ny strategisk rolle
Relationerne til både nuværende og potentielle leverandører har i dag langt større betydning for virksomheders forretning end det tidligere var tilfældet. Men hvem skal pleje, varetage og udvikle disse relationer? Hvem skal koble salgsfolkenes eller produktudviklernes idéer, ønsker og fornemmelser samen med leverandørernes idéer, arbejde, muligheder og indsigt? Den traditionelle opfattelse af indkøbsværdiskabelse er, at der skal 
reduceres omkostninger. Men indkøbsværdiskabelse er langt mere end at reducere omkostninger i form af indkøbspriser 
og sikre, at de indkøbte varer lever op til lovkrav.

Indlægget holdes på engelsk. 
v/Key Note: Paula Gildert, Head Development Strategic Sourcing DSS, Novartis Pharma AG

10.15

Pause

11.30

Retursystemet er et vigtigt element i enhver bæredygtig Supply Chain
Kravene strammes omkring virksomhederne i form af regulering og afgifter, som skal sikre miljøet og genanvendelsen af produkter og emballage. Men det er god forretningsskik at være grøn, for 
genanvendelse skaber værdi for virksomheden og samfundet. 
Dansk Retursystem samler mere end 3 millioner engangsflasker og dåser hver dag – hver eneste dag året rundt. Virksomheden har opbygget et effektivt Supply Chain system for genanvendelse, 
som både holder det naturlige miljø pænt, men på samme tid varetager ressourcerne, så de anvendes på den bedst mulige måde. 

v/Lars Krejberg, CEO, Dansk Retursystem

11.15

Nissens’ rejse mod global konkurrencedygtighed
Nissen A/S er en global spiller inden for udvikling og produktion af kølesystemer. Virksomheden har gennem de sidste 5 år fulgt en plan om at realisere sit potentiale på 4 områder: 

1.     Fra europæisk organisation til global organisation.

2.     Fra komponenter til løsninger og kategorier. 

3.     Fra europæisk konkurrencedygtighed til global 
konkurrencedygtighed.

4.     Fra dagligdagsfokus til drifts- og strategifokus. 
Indlægget vil fokusere på eksekveringen af denne strategi.

v/Mikkel Krogslund Andersen, Viceadministrerende direktør, Nissens A/S

12.00

Frokost

13.00

Overrækkelse af Den Danske Logistik - og Supply Chain Management Pris
Dommerkomitéen kårer årets vinder af Den Danske Logistik- og Supply Chain Management Pris. Prisen gives til en virksomhed, der har arbejdet aktivt med logistik og opnået resultater, som er blandt de bedste i branchen. Årets vinder vil med et kort oplæg fortælle om baggrunden for deres succes. 

13.30

Fordele og ulemper ved konsolidering af indkøb på tværs af divisionerne i Danfoss
Danfoss har fornyeligt centraliseret Category Management for at opnå stordriftsfordele for alle divisionerne. Ved at konsolidere leverandørbasen opnås betydelige fordele på omkostningssiden, kvaliteten, betalingsbetingelser, levering mm. 
Men ved at adskille Category Management i en selvstændig enhed, risikerer man dog også problemer med modstridende KPI’er: F.eks. i form af indkøbsstørrelser vs. lagerbeholdninger og produkter købt fra lavtlønslande vs. leveringstid. 
Erfaringerne er gode, men det har ikke altid været lige let. Hør hvorfor?

v/Torben Pedersen, Senior Vice President, Procurement, Danfoss A/S

14.15       

Pause

14.30

Supply Chain 2020 – the new differentiator
Som leder af din virksomhed, har du måske allerede optimeret din fabrik, reduceret anskaffelsesomkostninger, optimeret 
processer og gennemført implementering af store IT-systemer. Du kunne så spørge, ”Hvad er det næste? Hvordan kan vi ellers forbedre vores forretning? ”Det enkle svar er: Forbedre din 
integrerede forsyningskæde. Men i virkeligheden er det ikke så enkelt, og det kan være ganske udfordrende. Besvarelsen af dette spørgsmål kræver en fuld forståelse af nutidens ”nye normale” dvs. en dagligdag der er præget af skiftende 
forretningsmodeller, flere og skrappere forbrugere, voksende omkostninger og Big Data som alle ”skriger” på Supply Chain forbedringer.

Indlægget holdes på engelsk
v/Philip Christiani, Supply Chain partner & Knut Alicke, Master Expert, McKinsey & Company, Inc. 

15.15

Paneldiskussion
Dilemmaet mellem at opbygge en effektiv global produktion og forsyning samtidig med at skabe fleksibilitet til at konkurrere på de lokale markedsbetingelser. Paneldiskussionen holdes på engelsk 

15.45

Pause

16.00

Hvad er det at fokusere?
Når man som stuntman står oppe i 9 etagers højde, og skal springe ned på en madras, der fra den højde er mindre end et frimærke, så er det ikke så svært at fokusere... men, hvordan forholder det sig egentlig i andre sammenhænge? For eksempel i din hverdag? Og, hvad ER det at fokusere? Kan alle lære det – og hvad skal man bruge det til?
v/Lasse Spang Olsen, instruktør og stuntman 

16.45 

Afrunding og tak for i dag

17.00

 Networking og snacks

Læs mere om konferencen, tilmelding og meget mere her.

Foto er af sidste års prisvindere fra GN Resound.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.