Gram: Vi vil være skarpest på alt - også levering

Gram: Vi vil være skarpest på alt - også levering

Gram Commercial er med hjælp fra forskere på CELOG begyndt at lave meget præcise målinger af leveringssikkerheden. Det lønner sig, fastslår Økonomidirektøren – endda før resultaterne er kendt.

Ole Brandorff-Lund

Gram Commercial A/S
Økonomidirektør
; 01.04.14    : 09:54
Gram Commercial er med hjælp fra forskere på CELOG begyndt at lave meget præcise målinger af leveringssikkerheden. Det lønner sig, fastslår Økonomidirektøren – endda før resultaterne er kendt.

Som dansk producent af lavenergikøleskabe til verdensmarkedet er Gram Commercial nødt til hele tiden at arbejde på at blive endnu bedre. Derfor har firmaet sagt ja til at samarbejde med CELOG om at udvikle en metode til meget præcist at måle virksomhedens leveringssikkerhed.

- Leveringssikkerhed er et meget væsentligt konkurrenceparameter. Vi har som mål at levere verdens bedste køleprodukter, og det gør vi ikke, hvis leveringssikkerheden ikke matcher det. Derfor vil vi have kortlagt, præcis hvor gode vi er til levering, siger Ole Brandorff-Lund, økonomidirektør (CFO) i Gram Commercial A/S.

Virksomheden har ikke hidtil haft værktøjer, der måler leveringssikkerheden i detaljer og med fokus på årsagerne til ændringer af leveringstidspunkter. Derfor sagde Ole Brandorff-Lund ja, da forskerne på CELOG tilbød deltagelse i et fælles projekt med det fælles mål at optimere produktionsvirksomheders leveringsevne.

Kræver få ressourcer

Gram Commercials eksisterende it-systemer er ikke sat op til som standard at dokumentere leveringssikkerheden, og ved at bruge CELOG’s nyudviklede prototype får virksomheden et hidtil uset indblik i den faktiske planlægningspræcision og i årsagerne til at leverancer falder på et andet tidspunkt end det oprindeligt aftalte, fortæller Ole Brandorff-Lund.

Han vurderer, at deltagelsen i projektet har kostet ganske få ressourcer for virksomheden og tøver ikke med at fastslå, at indsatsen lønner sig – selvom han endnu ikke kender de konkrete data om virksomhedens leveringssikkerhed.

- Det har ikke krævet ret meget arbejde at deltage i projektet. Det ville også have krævet en indsats, hvis vi havde lavet vores eget projekt. Og vi får helt sikkert endnu mere ud af at deltage, end vi putter i det, siger han.

Samarbejde udfordrer

Gram Commercial har lang erfaring med at samarbejde med forskere, og samarbejder blandt andet også løbende med Teknologisk Institut om konkrete udviklingsprojekter. Økonomidirektøren opfordrer varmt andre virksomheder til at give sig i kast med den type samarbejdsprojekter med forskningsinstitutioner. De giver nye ideer og vigtig udfordring.

- Mange virksomheder er fanget i vanetænkning. Det er lettest at gøre som man plejer i en travl hverdag. Men toplederens ypperste pligt er at sikre at vanetænkning udfordres, og det sker i dette samarbejde, siger Ole Brandorff-Lund.

Han peger på, at virksomheden enten får ret i, at leveringssikkerheden er god - eller bliver klogere og derved får mulighed for at forbedre leveringssikkerheden og opnå en endnu bedre forretning. Og at investeringen af tid og ressourcer i projektet dermed under alle omstændigheder har lønnet sig.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.