7 gode råd til sikre din erp-implementering

7 gode råd til sikre din erp-implementering

I et nyt white-paper får du tjekliste og gode råd til den gode ERP-implementering.

Robin Højstrøm

Columbus
Digital Marketing Lead
; 28.07.14    : 10:27
Styr på AX implementering

Implementeringen af en it-løsning så omfattende som et ERP-system er naturligvis ikke noget, der skal forklejnes. Men står du over for en implementering eller opgradering, så kan det være guld og mange sparede tårer og kroner værd at lytte til andres erfaringer.

ERP-leverandøren Columbus har i et nyt whitepaper samlet de bedste råd, de kan give til virksomheder, der står foran en ERP-implementering.

”7 metoder til at undgå, at ERP-implementeringen fejler” er del af en rapportserie om ERP og danner et naturligt, første skridt for virksomheder, der står over for en implementering.

»Alt for mange virksomheder investerer i ERP-systemer og implementerer dem, men opnår ikke alle de forventede forretningsfordele Nogle gange kommer den nye forretningsløsning aldrig helt til at passe til den måde, medarbejderne og processerne fungerer Og i enkelte tilfælde er det så galt, at virksomhederne starter forfra Hvis du forventer at implementere ERP i 2014, er det helt naturligt, hvis du først og fremmest tænker på potentielle risici, og hvordan de kan reduceres Men der er også mange gode nyheder Hvis du følger nogle få grundlæggende og dokumenterede retningslinjer, er sandsynligheden for et vellykket resultat faktisk meget høj«, lyder det i indledningen til whitepaperet.

De syv metoder til at undgå, at ERP-implementeringen fejler er således:

 1. Forstå din nuværende situation

  Definer målene for ERP-løsningen og hold det op mod virksomhedens mål. De tekniske aspekter skal leve op til de krav, virksomhedens mål naturligt medfører – fx skalérbarhed.

 2. Træk på tilgængelig ERP-indsigt

  Brug dit netværk, erfa-grupper og andre, der har erfaringer med ERP og implementering. Gå kritisk til udbyderne, tal med referencekunder og søg de udbydere, der matcher dine krav.

 3. Forstå og kontroller omkostninger

  Analyser omkostninger ud over det gængse ved indkøbet. Hvor meget ligger der i licenser, rådgivning, uddannelse, hardwarekrav, tilpasninger etc.

 4. Dan et effektivt projektteam

  Én intern projektleder, ledelsesopbakning og involvering af nøglebrugere og væsentligste aktører fra alle berørte forretningsdivisioner er et must.

 5. Brug uddannelse til at sikre tilegnelse blandt brugerne

  Sørg for rette uddannelse til rette brugerrolle. Budgettér også med løbende opfriskning og videre træningsforløb.

 6. Planlæg tidlige og strategiske datamigreringer

  De eksisterende data er en sand guldgrube. Prioritér dataene, der skal migreres og  planlæg datamigreringen i god tid. Det er et must at tage højde for test og fejlretning.

 7. Fortsæt med at udvikle din ERP efter go-live

  Evaluér straks efter ibrugtagning og planlæg videreudvikling for at sikre, at ERP-løsningen også fremover vil passe til virksomhedsmålene.

  Læs hele whitepaperet hos Columbus – du finder det her.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.