6 skarpe Dynamics AX R3 nyheder til produktionsvirksomheder

6 skarpe Dynamics AX R3 nyheder til produktionsvirksomheder

Da Microsoft tidligere i år sendte den seneste Dynamics AX 2012 R3 på gaden var det med masser af nyheder rettet mod salg og marketing. Men, fortvivl ej der er mange nye spændende ting til produktionen.

Robin Højstrøm

Columbus
Digital Marketing Lead
; 10.07.14    : 09:20
Produktionskontrol er en af de mange nyheder i AX R3

Det er ikke længere en nyhed at Microsofts arbejder mod at integrerer deres ERP-løsning i endnu højere grad til cloudløsningen, Microsoft Azure. Det er til gengæld de mange nye muligheder, der opstår som følge af tilværelsen i skyen. Microsoft har tiføjet endnu flere mobile applikationer, udvidet service og support funktionalitet og lavet nye opkøb, der integreret i Dynamics giver forbedrede muligheder for transport- og logistiksektoren med Warehouse Management- og Transportation Management-modulerne.

Også på produktionsgulvene vil man kunne mærke, når R3-versionen holder sit indtog. Både inden for master planning og produktionskontrol er der nyheder, som giver forbedret brugeroplevelse, større fleksibilitet og højere grad af kontrol i produktionen.

Herunder gennemgår vi nogle af de vigtigste nyheder:

 • Master planning
  Under master planning-parametrene kan man nu vælge starttidspunkt for produktion, som kan planlægges ved start af fx arbejdsdag eller straks. Vælger man øjeblikkelig opstart, kontrolleres der med capable to promise-featuren (CTP) for at sikre, at der er varelager og resurser til rådighed.
 • Produktionskontrol
  Der er udvidede muligheder for at reservere materialer i produktionsordrerne.
 • Brugerfladeopdateringer og nye muligheder for manufacturing execution

Dynamics AX 2012 R3 har fået opdateret brugerflade og nye funktionaliteter og workflows, der gør godkendelsesprocedurer  mere fleksible. Også medarbejderregistrering er forbedret, så det er muligt at tidsregistrere, overvåge tidsforbrug og beregne kostprisen ved ordreafslutning.

 • Produktions- og salgsplanlægning
  En ny feature i R3-udgaven gør det muligt  at bevare overblikket over udbud og efterspørgsel løbende. Her kan man se den aktuelle efterspørgsel efter et produkt eller en produktfamilie, monitorere og analysere forsyningen på flere parametre.
 • Shop floor control-modul opdelt
  Shop floor control-modulet (SFC) er nu delt op i to områder.Den første, Time and Attendance handler, som navnet siger, om tidsregistrering, fravær etc., og kan bruges til at generere lønsedler. Den anden del er Manufacturing execution-delen, der gør det muligt for medarbejderne at skabe og flytte tidsregistreringer på enkelte opgaver eller projekter, ligesom vareforbrug kan registreres. De to områder bør kombineres for at give det fulde overblik og funktionalitet.
 • Opgradering af Lean manufacturing til Microsoft Dynamics AX 2012
  Lean manufacturing-arkitekturen i Microsoft Dynamics AX 2012 R3 er ændret markant i forhold til Dynamics AX 2009 og tidligere versioner. Der er tale om helt ny kode, som giver større fleksibilitet og væsentlige fordele i brugen af arbejdsgange, kanban-regler etc.

Seneste artikler

Hvor ofte har du stået ved en butiksdisk eller en skranke i en lufthavn, eller brugt dyrebar tid mens du ventede på din læge, sygeplejerske eller advokat – mens folk slog information op i forskellige...

Gi forecastingen bedre forutsetninger

Det har været forbeholdt spåkoner med farverige gevandter, kort og krystalkugler at udtale sig om fremtiden. Men ude i virksomhederne prøver vi jo alligevel, og ofte er værktøjet et Excel-ark, hvor...

I virksomheder har de fleste medarbejdere et klart overblik over deres egne arbejdsopgaver, og adgang til de systemer og informationer, de har brug for, for at kunne udføre dem.